Svečana Akademija povodom Svjetskog dana učitelja

U Brčkom je sinoć  održana svečana Akademija povodom Svjetskog dana učitelja koji se svake godine obilježava petog oktobra.

Svečanoj akademiji, koju su nastavnici i učenici brčanskih srednjih škola, muzičke škole i obdaništa priredili u gradskom Domu kulture, prisustvovali su brojni prosvjetni radnici i zvanice iz kulturnog, političkog i javnog života Distrikta Brčko.

Učesnike akademije pozdravio je šef Odjeljenja za obrazovanje u brčanskoj Vladi Senad Osmanović, koji je istakao da je društvena uloga nastavnika i učitelja ogromna i nemjerljiva.

 

„Ovo je prigodan trenutak da se zahvalimo našim profesorima, nastavnicima i vaspitačima za uloženi trud u odgoju  generacija i na kraju  krajeva za oblikovanje društva u kome živimo. Njihov posao je najljepši, ali ujedno i najodgovorniji tako da njima dugujemo neizmjernu zahvalnost za sav trud koji ulažu svakog dana“, istako je Osmanović.

Čestitajući im  praznik, on je prosvjetnim radnicima poželio mnogo uspjeha u obavljanju ovog plemenitog i uzvišenog posla.

U programu Akademije,svoje muzičko, recitatatorsko, literarno i glumačko umijeće pokazali su profesori Muzičke škole, brčanski srednjoškolci, kao i učenici Osnovne muzičke škole i vrtića.

Po završetku Akademije, svi njeni učesnici nastavili su druženje u jednom od brčanskih restorana.

 

Izvor: RBDBiH

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email