UHAPŠEN JOŠ JEDAN INSPEKTOR KRIM POLICIJE BRČKO DISTRIKTA BIH

U sklopu akcije  kodnog naziva „Lisac“ Policija Brčko distrikta je sinoć u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Bijeljina lišila slobode policijskog službenika sa inicijalima J.J. ( 1974. god.) zaposlenog u činu inspektora u Jedinici kriminalističke policije u Brčkom.

Navedeno lice se sumnjiči da je počinio krivično djelo zloupotrebe službenog položaja a u vezi sa primanjem dara i drugih oblika koristi.

” Prilikom pretresa vozila kojeg je koristio ovaj policijski službenik oduzeto je 14 000 KM dok je na drugim lokacijama koje se dovode u vezu sa njim pronađeno još dvije hiljade KM, tri vojne puške sa većom količinom municije i drugih materijalnih dokaza” istakao je Goran Pisić šef Policije Brčko distrikta.

Istraga u ovom slučaju je vođena po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta i u koordinaciji sa Tužilaštvom Brčko distrikta i Okružnim tužilaštvom Bijeljina.

” Policija Brčko distrikta i Jedinica za profesionalne standarde već dvije godine intezivno rade na suzbijanju korupcije u vlastitim redovima i odstranjivanju tog lošeg tkiva iz  policijskih struktura Brčko distrikta”  naglasio je Pisić.

Policijski službenik koji je lišen slobode u sinošnjoj akciji će tokom dana biti predat postupajućem tužiocu u Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

 

Izvor: RBDBiH

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email