Promovisana zbirka pjesama „Boca u moru“ profesorice hrvatskog jezika Katarine Marošević

U okviru jedanaeste kulturno-sportske manifestacije “Frančeskovi dani” sinoć je u brčanskom Domu kulture promovisana zbirka pjesama „Boca u moru“ profesorice hrvatskog jezika Katarine Marošević.

„Stihovi u ovoj zbirci su moje adolescentsko i iskreno poimanje života i ljubavi, i izuzetna mi je čast  da je ova zbirka doživjela promociju baš u Brčkom i to u okviru prestižne manifestacije kao što su „Frančeskovi dani“, kazala je autorica Marošević.

O knjizi, koja je satkana od 57 pjesama biranim riječima su kazivale recenzentice, profesorice Marija Buconjić i Jelena Dragičević, a poenta iskazanog se svodi na konstataciju da je autorica kroz stihove čitalačkoj publici najiskrenije iskazala svoje ljubavne emocije, otvorivši i dušu i srce.

Promociju, kojoj je prisustvovalo pedesetak ljubitelja pisane riječi, među kojima i dogradonačelnik Brčkog Anto Domić, kazivanjem stihova, te muzičkim interpretacijama, uljepšali su učenici Gimnazije i ovdašnje Muzičke škole.

Manifestacija „Frančeskovi dani“ nastavlja sutra otvaranjem Međunarodne likovne kolonije LIS, te turnirima mladih nada u rukometu i košarci.

Rukomet se igra u dvorani u Dubravama, a košarkaški turnir u Ekonomskoj školi u Brčkom.

Inače, centralni događaj Frančeskovih dana su „Susreti zborova“ planirani ove nedjelje, sa početkom u 12 sati, koji će se održati u crkvi Presvetog Srca Isusova u Brčkom.

 

Izvor: RBDBiH

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email