Sklopljen 41 ugovor o zakupu poslovnog prostora, očekuju se još 24 ugovora

Kancelarija za upravljanje javnom imovinom je u 2019. godini raspisala devet konkursa za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Brčko distrikta.

„Do sada je sklopljen je 41 ugovor o zakupu, a nedavno je završen i još jedan konkurs gdje očekujemo da će biti sklopljena još 24 ugovora“, rekla je direktor Kancelarije za upravljanje javnom imovinom Dijana Glišić.

Glišić je istakla da cijena zakupa po metru kvadratnom varira od zone u kojoj se nalazi prostor.

„Prva zona je 15 KM po kvadratu, a cijena se smanjuje prema petoj, posljednjoj zoni“, naglasila je ona.

Ona je pojasnila i zašto se neki poslovni prostori, poput prostora bivše samoposluge u centru grada, koji godinama stoji neiskorišten, ne izdaju.

„Što se tiče tog poslovnog prostora u samom centru, on nije uslovan, u njemu se trenutno ne može obavljati nikakva poslovna djelatnost. Za druge poslovne prostore u gradu za koje imamo neku vrstu spora, pokrenuti su postupci koji se vode pred Osnovim sudom“, rekla je Glišić.

Ona je dodala i da se protiv 18 zakupaca vodi postupak za raskid ugovora, zbog neplaćene zakupnine.

„Pored samoposluge u centru, postoji i dio poslovnih prostora koji su neuslovni i za njih je u planu raspisivanje ugovora po povoljnijim uslovima, odnosno raspisivanje konkursa sa obavezom ulaganja radi dovođenja u upotrebno stanje“, rekla je ona.

Pored navedenih ugovora, u Brčkom je trenuto važe još 150 ugovora o zakupu javnih poslovnih prostora.

 

Izvor: RBDBiH

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email