Vozač V.P. prouzrokovao saobraćajnu nesreću te nakon bjekstva prouzrokovao novu

Dana 05.11.2019.godine oko 19,10 sati, u ulici Josipa Juraja Štrosmajera u Brčkom dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali, vozači sa inicijalima :

-V.P.,  vozač motornog vozila marke „Škoda Oktavia“, bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, P.M., vozač motornog vozila „VW Pasat“, bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, i D.G. vozač motornog vozila marke „VW Pasat“ bosanskohercegovačkih registarskih oznaka.

Do nastanka saobraćajne nezgode došlo je uslijed oduzimanja prvenstva prolaza od strane prvonavedenog vozača prilikom čega je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Nakon prouzrokvane navedene saobraćajne nezgode, vozač sa inicijalima V.P. se udaljio sa lica mjesta, te u raskrsnici ulica J.Čampare i Željeznička prouzrokovao saobraćajnu nezgodu, tako što je svojim vozilom ostvario kontakt sa dva pješaka maloljetnika rođenim 2004.godine i 2003.godine, koji su prelazili ulicu. Tom prilikom pješaci su zadobili lake tjelesne povrede.

Odmah po saznanju za gore navedeno, na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su preduzeli mjere i radnje na pronalasku lica koje je uzrokovalo navedene nezgode, te   obavili uviđajne radnje i o svemu upoznali dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Preduzetim mjerama i radnjama, policijski službenici su vozača P.V. locirali i pronašli u stanu u Brčkom i oko 21,20 sati, lišili slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi“, iz člana 331 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH. Pored navedenog po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, izvršen je pretres stana i vozila koje je imenovani koristio.

 

Šef Operativno komunikacijskog centra

dr Halid Emkić

 

Izvor: eBrcko

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email