Lišen slobode V.P. iz Brčkog zbog neukazivanje pomoći licu ozlijeđenom u saobraćajnoj nezgodi

Policija Brčko disttrikta lišila je slobode 34-godišnjeg muškarca čiji su inicijali V.P. sa Novog Brčkog zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neukazivanje pomoći licu ozlijeđenom u saobraćajnoj nezgodi“, potvrdio je šef Operativno-komunikacionog centra Halid Emkić.

Nakon što je sinoć prvo automobilom »škoda oktavija« prouzokovao saobraćajnu nezgodu u Štrosmajerovoj ulici u Brčkom, V.P. je vozilom udaljio se sa lica mjesta, te je kod Glavne autobuske stanice udario dvojicu srednjoškolaca, koji su prelazili ulicu.

Tom prilikom pješaci su zadobili lake tjelesne povrede, te su prevezeni u Urgentni centar Opšte bolnice u Brčkom, a V.P. je pobjegao sa mjesta nezgode.

Nastavljajući sumanutu vožnju on je oko 300 metara dalje, u pokušaju da skrene u ulicu u kojoj stanuje, automobilom udario u zid napuštenog lokala preko puta svog stana, a onda se zaključao u stanu i skoro dva časa nije htio da se preda policiji.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac, a nakon lišenja slobode policija je na osnovu naredbe suda osumnjičenom pretresla stan.

 

Izvor: rtvHIT/D.Đ.

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email