Novoimenovana šefica Misije OSCE-a u posjeti Brčko distriktu BiH

Novoimenovana šefica Misije OSCE-a u BiH i ambasadorica Ketlin Kavalek (Kathleen Kavalec) boravila je danas u nastupnoj posjeti Brčko distriktu BiH gdje se u Gradskoj vijećnici sastala s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem, njegovim zamjenikom Antom Domićem i glavnim koordinatorom Vlade Seadom Šadićem.

„Zahvaljujem Vam se na posjeti i posvećenosti Brčko distriktu BiH. Uvjeren sam da ćemo i u vama imati dobrog saradnika, kao što je to bio slučaj sa Vašim prethodnicima“, istakao je gradonačelnik Milić u razgovoru s ambasadoricom Kavalek. On je dodao da Vlada Brčko distrikta BiH ima odličnu saradnju i konstantnu komunikaciju s Uredom OSCE-a u Brčkom te da je niz zajedničkih projekata koji su do sada uspješno realizovani.

Teme današnjeg sastanka bile su pitanja nacionalnih manjina s akcentom na naselje Prutače, borba protiv korupcije, oblast obrazovanja te buduća saradnja između OSCE-a i Vlade Distrikta.

Šefica Misije OSCE-a u BiH Ketlin Kavalek čestitala je zvaničnicima Distrikta na ostvarenom napretku i zahvalila se na organizovanom sastanku te izrazila podršku u daljnjem razvoju Brčko distrikta BiH kao i spremnost za saradnju.

 

Izvor: VBDBiH

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email