Ivan Krndelj prekinuo zastupnički mandat, Ljubica Ilić nova zastupnica HSS-a u brčanskom Parlamentu

Predsjednici zastupničkih klubova u brčanskom Parlamentu, danas su održali radno-konsultativni sastanak s ciljem utvrđivanja dnevnog reda za 56. zasjedanje Skupštine Distrikta koji obuhvata 43 tačke.

Analiza Memmoranduma o razumjevanju sa „Studen Holdingom“, koji je na minuloj sjednici parlamenta vraćen na  doradu brčanskoj Vladi, a koja ga je, početkom sedmice, sa dopunama jednoglasno usvojila, naći će se nanovo pred zastupnicima.

„Tu su i izmjene i dopune Zakona o socijalnoj zaštiti, čijim usvajanjem ćemo osigurati proceduru uvećane isplate koprisnicima prava na tudju njegu i pomoć, što je za lica sa invaliditetom izuzetno važno“, kazao je predsjednik Skupštine Esed Kadrić.

Inače, u proceduri konačnog usvajanja treba se naći i Zakon o radu Distrikta kao i izmjene i dopune Zakona o zabrani upotrebe duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima u Brčkom.  

Svakako u dnevnom redu biće i set odluka o javnim interesima. Zasjedanje Skupštine, koje je planirano naredne srijede, trebalo bi započeti polaganjem zakletve nove zastupnice HSS-a Ljubice Ilić, koja će u parlamentu sjediti umjesto Ivana Krndelja, jer se Krndelj odlučio na prestanak zastupničkog mandata.

 

Izvor: RBDBiH

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email