Ovo je trojka iz Brčkog koja se sumnjiči za stravičnu likvidaciju Edina Zejćirovića

Pojedini mediji su podijelili snimak koji su, prema neslužbenim informacijama, trojica osumnjičenih napravila.

Nihad H. (26), Suan H. (40) i Suad D. (22) osobe su koje se sumnjiče za likvidaciju Edina Zejćirovića iz Čelića, saznaje Fokus.

Njima je jučer određen pritvor zbog bojazni da će sakriti, uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Osnovni sud u Brčkom, na prijedlog Tužilaštva distrikta, odredio je jednomjesečni pritvor trojici osumnjičenih da su 17. novembra u ovom gradu oteli, a potom na svirep način ubili Edina Zejćirovića iz Čelića, saopšteno je iz Tužilaštva Brčko distrikta, prenosi Oslobođenje.

Tijelo Edina Zejćirovića iz Čelića pronađeno je jučer u rijeci Savi u selu Vučilovac kod Brčkog.

Pojedini mediji su podijelili snimak koji su, prema neslužbenim informacijama, trojica osumnjičenih napravila.

Nije poznat motiv.

Dosadašnja istraga protiv trojice osumnjičenih za ovaj zločin došla je do zapanjujućih saznanja i dokaza, budući da su počinitelji mobitelom snimali posljednje trenutke života svoje žrtve Zejćirovića, nakon čega su ga, pretpostavlja se, bacili u Savu.

Motivi još su nepoznati, ali na objavljenom snimku se čuje kako ga jedan od ubica pita: “Ho’š kod žene moje, ha? Ho’š kod moje žene? Javio se ti njoj da vidiš treba li joj šta”… što ukazuje na mogući motiv, odnosno da bi se moglo raditi o ljubomori jednog od počinilaca.

Zanimljiv je i podatak da je četvrti osumnjičeni S. Š., za kojim se traga, prije 11 sati na svom Facebook profilu objavio da se nalazi u jednom od sarajevskih hotela.

 

Izvor: https://www.bh-index.info/brcko-ovo-je-trojka-koja-se-sumnjici-za-likvidaciju-edina-zejcirovica/

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email