Sjajni nastupi brčanskih odbojkaških klubova na međunarodnoj sceni

Sjajni nastupi naših odbojkaških klubova na međunarodnoj sceni obilježili su posljednje kolo Srednjoevropske MEVZA lige.

 Odbojkašice Bimal Jedinstva su sinoć u Sloveniji pobjedom od  3:1 po setovima (20:25,25:23,25:23, I 25:18) savladale domaći sastav „Kalcita“ i tako već praktično izborile učešće na zasebnom turniru četiri najbolje ekipe u ligi. „Ovo je veoma važna pobjeda za naš sastav koja dokazuje da  ekipa ima kvalitet i da možemo i znamo odigrati najbolje baš onda kad je to najpotrebnije“rekao je šef stručnog štaba Bimal Jedinstva Smajl Pezerović.

Sjajan uspjeh u istom takmičenju, postigli su i odbojkaši Mladosti koji su u Astriji bili su bolji od „SK Poselnice“ slavivši rezultatom 3:2. Po setovima (21:25,25:22,23:25,25:19 i 15:12).“ Ovo je rezultat više nego dobre igre i kontinuirane forme našeg sastava. Tim prije što smo u srijedu, igrajući u Švicarskoj, uspjeli pobijediti tamošnjeg šampiona „Lozanu“ i identičan uspjeh ponoviti, samo dan-dva kasnije, u Austriji“, rekao je šef stručnog štaba Brčana Branko Mišić.

 

Izvor: RBDBiH

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email