U Brčkom služen moleban za spas svetinja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori

U Hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Brčkom danas je služen moleban za spas svetinja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Moleban je služen nakon svete liturgije i uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija.

Starješina hrama protojerej-stavrofor Nebojša Draškić rekao je da su se pomolili za braću i sestre u Crnoj Gori koji danas stoje kao na prvoj liniji fronta odbrane pravoslavne vjere i svetinja u Crnoj Gori.

“Svaki čovjek koji ima razuma ustaje protiv jednog ljudskog bezumlja koje se sastoji u tom novom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori”, rekao je Draškić.

On je napomenuo da su i muslimani i Hrvati, takođe, digli glas da bi sa pravoslavnim narodom u Crnoj Gori sačuvali svetinje koje su značajne za cijeli pravoslavni narod. “Iz Srbije, BiH, Hrvatske, Rusije, Grčke dolazili su mnogi koji su tražili pomoć od svetinja u Crnoj Gori. Posebno je poznat manastir Svetog Vasilija Ostroškog, gdje su se pred moštima Svetog Vasilija molili i pravoslavni i nepravoslavni. Pomoć i utjeha pružena je svima koji su dolazili čistog srca i duše”, podsjetio je Draškić.

Molitvi za očuvanje našeg naroda i srpskih svetinja Crne Gore prisustvovali su  mnogobrojni građani Brčkog.

Podsjećamo, tenzije u Crnoj Gori podignute su nakon usvajanja spornog Zakona o slobodi vjeroispovesti. Na ulicama širom Crne Gore danima su hiljade ljudi, vjernika i pristalica Srpske pravoslavne crkve,koji su protiv tog zakona.Molebanima i protestima, u znak podrške Crnoj Gori pridružili su se i brojni građani širom Srbije i Republike Srpske.

 

Izvor: RBDBiH

 

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email