Pregled značajnih bezbjednosnih događaja u periodu od 11.01.20202. do 13.01.2020.

KRIMINALITET:

- Dana 11.01.2020. godine u 22.03 sata Policiji Brčko distrikta BiH telefonom se obratio jedan građanin nastanjen u Prnjavoru, te prijavio da mu je u jednom ugostiteljskom objektu u Brčkom od strane NN lica otuđen mobilni uređaj marke Huawei P30 i 100 Eura. Odmah nakon prijave na lice mjesta izašao je policijski službenik koji je utvrdio da postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično djelo “Krađa” iz člana 280 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

- Pripadnici Policije Brčko distrikta BiH su tokom vikenda obezbijedili sve kulturne, sportske i druge javne skupove i isti su protekli bezbjedno.

SAOBRAĆAJ:

- Tokom vikenda se dogodila jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, a u kojoj nije bilo povrijeđenih lica.

- Tokom kontrole vozača i vozila u saobraćaju u dane vikenda, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili ukupno 35 vozača i vozila. Od toga 16 kod kojih je utvrđeno da vozilima upravljaju pod dejstvom alkohola, u 10 slučajeva gdje su lica upravljala vozilom prije sticanja prava na upravljanje, osam lica koja su upravljala vozilom nakon isteka registracije, te jedno lice koje je vozilom upravljalo u vrijeme trajanja zaštitine mjere zabrane upravljanja.

                                                                            Stručni referent za odnose s javnošću-portparol

                                                                                          Policije Brčko distrikta BiH

                                                                                                 Dževida Hukičević

 

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email