Konstantan pad prometa na brčanskoj Gradskoj pijaci

Prema riječima prodavaca, godinama unatrag izražen je trend opadanja potražnje roba zbog smanjenja mušterija. Trgovci unutar pijace uredno plaćaju placarinu, a kupci su uglavnom zadovoljni cijenama roba.

Prodavci koji nude razne vrste roba na Gradskoj zelenoj pijaci u Brčkom u zimskim mjesecima, kao najveći problem vide činjenicu da ne uspijevaju pazariti kao ranije. Većina od njih to pravda visinom penzija i plata, koja ne može pratiti troškove potrošačke korpe i odlaskom ljudi sa ovih prostora. Sve to skupa doprinosi konstatnom padu prometa na brčanskoj Gradskoj pijaci.

No, zahvaljujući proteklim praznicima, većina prodavaca je koliko – toliko izašla na kraj s prodajom proizvoda. Prema anketi koju smo danas neselektivno radili unutar Gradske pijace najviše se prodaje prirodno sušeno voće, svježe voće i povrće, mliječni proizvodi, meso i domaći med.

Kao jedan od razloga pada prometa na Gradskoj pijaci zasigurno su i niske temeprature koje vladaju u posljednjih mjesec dana. Prodavci se protiv hladnoće bore zimskom garderobom i toplim napicima, dok se kupci na pijaci zadržavaju koliko je to neophodno za kupovinu.

 

Izvor: (radiobrcko.ba)

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email