Pregled značajnih bezbjednosnih događaja u periodu od 18.01.2020. do 20.01.2020.

KRIMINALITET:

- Tokom proteklog vikenda nije bilo evidentiranih događaja sa bitnim obilježjima krivičnog djela.

JAVNI RED I MIR:

- Dana 19.01.2020.godine oko 02.25 sati Policiji je NN muško lice prijavilo da se nalazi ispred jednog ugostiteljskog objekta te da ga prate tri lica i žele ga fizički napasti. Odmah su na teren izašli policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH, koji su utvrdili da je između prijavitelja i trojice lica koja ga prate došlo do prepirke. Prilikom postupanja jedno od lica je uprkos upozorenjima policijskih službenika nastavilo sa narušavanjem javnog reda i mira, te je zbog postojanja opasnosti da će nastaviti sa činjenjem istovrsnog prekršaja lišen slobode, a protiv njega je zbog počinjenog prekršaja iz člana 4 i 8 Zakona o Javnom redu i miru Brčko distrikta BiH, Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

SAOBRAĆAJ:

- Tokom vikenda se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice zadobilo TTP, dok u saobraćajnoj nesreći nije bilo materijalne štete.

- Tokom izvještajnog perioda pripadnici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila iz saobraćaja isključili ukupno 32 vozača i vozila. Od toga 16 kod kojih je utvrđeno da vozilima upravljaju pod dejstvom alkohola, osam lica  koja su vozilima upravljala prije sticanja prava na upravljanje, šest lica koja su upravljala vozilom nakon isteka registracije, jedno lice koje je vozilom upravljalo nakon isteka registracije, te jedno koje je upravljalo vozilom bez odgovarajuće kategorije.

 

                                                                            Stručni referent za odnose s javnošću-portparol

                                                                                          Policije Brčko distrikta BiH

                                                                                                 Dževida Hukičević

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email