Značajni bezbjednosni događaji u periodu od 25.01.2020. do 27.01.2020.

KRIMINALITET:

- Dana 25.01.2020. godine u 12.54 sati Policiji Brčko distrikta BiH se obratila jedna građanka Brčkog i prijavila provalu u kuću njenog brata koji se nalazi u inostranstvu. Odmah nakon prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici koji su izvršili uviđaj i utvrdili da je provala izvršena u proteklih desetak dana kada je iz kuće otuđeno nekoliko uređaja bijele tehnike, te da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo “Teška krađa” iz člana 281 stav 1 KZ Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

- Pripadnici Policije Brčko distrikta BiH su u navedenom vremenskom periodu obezbijedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u Distriktu i isti su protekli bezbjedno.

SAOBRAĆAJ:

- Tokom vikenda nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda u kojima je bilo materijalne štete i povrijeđenih lica.

- Tokom izvještajnog perioda pripadnici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila iz saobraćaja isključili ukupno 38 vozača i vozila. Od toga 24 kod kojih je utvrđeno da vozilima upravljaju pod dejstvom alkohola, devet lica  koja su vozilima upravljala prije sticanja prava na upravljanje, dva lica koja su upravljala vozilom nakon isteka registracije, dva lica koja su upravljala neregistrovanim vozilima, te jedno lice koje je upravljalo tehnički neispravnim vozilom.

 

                                                                            Stručni referent za odnose s javnošću-portparol

                                                                                          Policije Brčko distrikta BiH

                                                                                                 Dževida Hukičević

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email