Zbog korona virusa i u Brčko Distriktu BiH formiran Krizni štab

U Brčko distriktu je u posljednjih mjesec dana zabilježeno šest slučajeva oboljelih od sezonske gripe od ukupno 33 testirana lica u zdravstvenim ustanovama Distrikta. Zbog usložavanja situacije sa korona virusom (COVID-19) u Brčko distriktu je formiran i Krizni štab u čiji sastav su uključeni predstavnici više institucija.

„Jedno lice od ovih šest oboljelih je sa teškom respiratornom infekcijom, te je nakon liječanja u brčanskoj Bolnici prebačen na Infektivnu kliniku UKC-a Tuzla,“ potvrdila je za Radio Brčko dr. Anđa Nikolić, šefica Pododjeljenja za javno zdravstvo, pojašnjavajući da do kraja ovog mjeseca postoji mogućnost za obolijevanje od sezonske gripe.

Po preporoci Vijeća ministara BiH i u Brčko distriktu je formiran Krizni štab zbog situacije sa korona virusom (COVID-19) u čijem su sastavu predstavnici Odjeljenja za zdravstvo, Odjeljenja za javnu sigurnost, Javnog zdravstva, Zdravstvenog centra, te sanitarni inspektori.

Nadležnost Kriznog štaba je da svakodnevno prati situaciju i ukoliko dođe do pojave oboljelih od korona virusa da preduzimaju potrebne mjere, kako bi se na vrijeme to otkrilo i spriječilo eventualno širenje virusa.

 

Izvor: RBDBiH

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email