Službenici Granične policije Brčko Distrikta lišili su slobode dvojicu državljana Republike Turske

Službenici postrojbe Granične policije Brčko, 11. veljače, lišili su slobode dvojicu državljana Republike Turske, nakon što su prilikom graničnih provjera dali na uvid i pokušali izaći iz BiH s krivotvorenim specijalnim putovnicama Republike Turske.

Pregledom prtljaga, na drugoj liniji graničnih provjera, pripadnici GPBiH našli su i četiri krivotvorene policijske iskaznice Turske.

Kontrolirani su u Mercedesu, makedonskih nacionalnih oznaka, na Međunarodnom graničnom prijelazu Brčko. Vozilom je upravljao državljanin Makedonije.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo 'Krivotvorenje isprave', o događaju je obaviješten tužitelj Tužiteljstva Brčko distrikta BiH. Prema njegovom nalogu, šest krivotvorenih dokumenata je privremeno oduzeto, a osumnjičeni će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu 'Krivotvorenje isprave' biti predati nadležnom tužiteljstvu, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.

 

- Pročitajte više na: https://www.bljesak.info/vijesti/crna-kronika/Brcko-Turci-uhvaceni-s-krivotvorenim-policijskim-iskaznicama/301546

 

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email