Plate veće za 10 odsto u zdravstvu Brčko Distrikta BiH

Plate radnika u Javnoj zdravstvenoj ustanovi /JZU/ Zdravstveni centar Brčko povećane su za 10 odsto nakon što je Skupština distrikta dala saglasnost na finansijski plan te ustanove za ovu godinu i izmjenu Pravilnika o platama i naknadama i ostalim materijalnim pravima zaposlenih u brčanskom Zdravstvenom centru.

Radnicima će biti isplaćena i naknada za topli obrok koja iznosi sedam KM po radnom danu, odlučeno je na sinoćnoj sjednici.

Direktor JZU Zdravstveni centar Brčko Nihad Šibonjić rekao je novinarima da je za povećanje plata i isplatu toplog obroka za oko 750 zaposlenih predviđeno 3.500.000 KM.
“Na ovaj korak smo se odlučili kako bi pokušali da zaustavimo odlazak ljekara u inostranstvo”, rekao je Šibonjić.

Šibonjić je napomenuo da je za ovu godinu za rad Zdravstvenog centra Brčko planirano 33.500.000 KM, a 70 odsto tog novca biće namijenjeno za isplatu plata i naknada radnicima, a ostatak za ostale troškove ustanove.

“Dio tog novca, 19.000.000 KM, obezbijedićemo ugovorima koji su zaključeni sa Fondom zdravstvenog osiguranja, dok ćemo od Vlade distrikta na ime subvencija dobiti 13.000.000 KM, koje su ove godine povećane za 3.500.000 KM”, naglasio je Šibonjić.

 

Izvor: https://bhrt.ba/brcko-plate-vece-za-10-odsto-u-zdravstvu/

Pin It
Print Friendly, PDF & Email