Zatvoreno nekoliko objekata jer si ih posjećivale osobe koje se nisu pridržavale mjera samoizolacije

Sanitarni inspektori su izdali rješenje o privremenom zatvranju nekoliko privrednih subjekata, jer ih je posjećivala osoba koja se nije pridržavala zabrane mjera kretanja, rekao je šef Inspektorata Brčko distrikta Damir Bulčević.

„Juče su sanitarni inspektori izdali rješenja o privremenom zatvaranju Adiko banke, Lekoproma, trgovine Zimonjić, firme MPJ Grup Janjić, Marka pola i zgrade u kojoj žive osobe kod kojih je potvrđen korona virus. Radi se i dezinfekcija ovih objekata. Izdato je i 15 rješenja o samoizolaciji osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženim, a izdat je i nalog za epidemiološko istraživanje zgrade u kojoj zaraženi žive“, rekao je Bulčević za Radio Brčko.

Bulčević je iznio i nove informacije i stanju na terenu, kada je rad inspektora u pitanju.

„Inspektori su izvršili nadzor nad 23 objekta, sačinjeni su zapisnici i onima koji nisu poštovali sve mjere izdate od strane Vlade, biće uručeni prekršajni nalozi. Takođe, pronađena su četiri objekta koja su radila u zabranjenom vremenu i oni će dobiti prekršajni nalog“, rekao je Bulčević.

Bulčević je apelovao na građane da se pridržavaju mjera zabrane, u protivnom njihova imena će biti javno objavljena.

Za sada, ove zabrane su prekršili Ilija Antunović, Ana Marija Jokić, Mirsad Hazetović, Dragica Janjić i Željko Davidović.

 

Izvor: RBDBiH

 

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email