Skupština Brčko Distrikta BiH još nije donijela odluku o pomoći privrednim subjektima

Zastupnici Skupštine Brčko distrikta BiH raspravljali su o realizaciji Programa mjera za sanaciju šteta u gospodarskim subjektima Brčko distrikta BiH nastalih ograničenjem rada zbog pandemije izazvane coronavirusom.

"Odjel za gospodarski razvitak izvijestio je Parlament da će ići u dva koraka isplate sredstava potpore gospodarstvu za očuvanje radnih mjesta", rekao je predsjednik Skupštine.

Voditelj Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu Pero Gudeljević pojasnio je da je zbog primjedbi na predloženu odluku Vlada zatražila da se pripremi nova odluka kojom će biti obuhvaćeni gospodarski subjekti kojima je zabranjen rad i oni koji su tražili isplatu 30 posto poreza i doprinosa.

"Te dvije vrste gospodarskih subjekata nisu sporne i financijski gledano to je 2,3 milijuna maraka što ukupno pokriva 75 posto radnih mjesta. Ukoliko Vlada donese tu odluku ići ćemo u njezinu realizaciju, a preostali zahtjevi gospodarskih subjekata bit će preispitani od Povjerenstva nakon čega će se donijeti drugi dio odluke", rekao je Gudeljević.

 

Izvor: N1

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email