Značajni bezbjednosni događaji u periodu od 27.06.2020. do 29.06.2020.

KRIMINALITET:

- Tokom vikenda u oblasti kriminaliteta zabilježeno je jedno krivično djelo dana 27.06.2020. godine u 15.18 sati kada je počinjeno krivično djelo “Teška krađa” iz člana 281 stav 4 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

- Dana 28.06.2020. godine u 14.52 sati Policiji Brčko distrikta BiH jedan građanin je prijavio da ga jedno lice uznemirava i vrijeđa. Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izašli na lice mjesta i utvrdili da je riječ o licu inicijala B.A. koje je pod dejstvom alkohola narušavalo javni red i mir  prije i nakon dolaska policijskih službenika, zbog čega je lišen slobode. Protiv pomenutog lica Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biće podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. i 8. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

- Pripadnici Policije Brčko distrikta BiH su u navedenom vremenskom periodu obezbijedili sve javne skupove i isti su protekli bezbjedno.

SAOBRAĆAJ:

- Tokom vikenda dogodile su se dvije saobraćajne nezgode.

- U izvještajnom periodu pripadnici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila iz saobraćaja isključili ukupno 18 vozača i vozila. Od toga 10 kod kojih je utvrđeno da vozilima upravljaju pod dejstvom alkohola, četiri lica koja su vozilima upravljala prije sticanja prava na upravljanje, jedno lice koje u vozačkoj dozvoli nije imalo naznačenu odgovarajuću kategoriju, dvoje lica koja su vozilima upravljali nakon isteka registracije, te jedno lice koje nije posjedovalo potvrdu o poznavanju propisa.

 

                                                            Stručni referent za odnose s javnošću-portparol
                                                                             Policije Brčko distrikta BiH

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email