Demokratska fronta organizovala je javnu tribinu u Brčkom na kojoj je učestvovao i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić.

Tribina pod nazivom Moja zemlja – pravna država privukla je pažnju Brčaka, članova i simpatizera DF-a, ali i drugih građana, koji su ispunili salu Islahijeta i u diskusiji koja je uslijedila nakon izlaganja govornika pokazali živo interesovanje za temu tribine, kao i za druge aktuelnosti bh. stvarnosti.

Jedno od pitanja za predsjednika Komšića ticalo se i glasačkog prava Brčaka, koji su prema važećim zakonskim propisima u obavezi uzeti državljanstvo jednog od entiteta kako bi izašli na opšte izbore. Predsjednik Komšić je obećao da će razmotriti mogućnosti za podnošenje apelacije Ustavnom sudu BiH u vezi ovog važnog pitanja za građane Distrikta.

Podmlađena i obnovljena organizacija DF Brčko distrikta je ovim uspješnim skupom pokazala da posjeduje jako jezgro članova i aktivista koji su u stanju odgovoriti predstojećim izazovima u izbornoj godini koja je pred nama, saopšteno je iz DF-a.

 

Oslobođenje PORTAL

Pin It
Print Friendly, PDF & Email