15. međunarodni Bajramski turnir u malom fudbalu u Brčkom: Plakete Kadriću i Nišiću

Predsjednik Skupštine Brčko Distrikta BiH Esed Kadrić zajedno sa zastupnikom Skupštine Brčko distrikta BiH Zijadom Nišićem danas je održao sastanak sa članovima Organizacionog odbora 15. međunarodnog Bajramskog turnira u malom fudbalu koji će početi sutra /23.12./. Na turniru učešća će uzeti oko 80 ekipa.

U razgovoru Kadrić je kazao da Bajramski turnir definitivno predstavlja jedan od značajnijih sportskih događaja u Brčko distriktu BiH i da ima svoje posebne vrijednosti.

"Želja mi je da još jednom dam svoj doprinos u realizaciji Bajramskog turnira koji po masovnosti i kvalitetnosti definitivno predstavlja jedan od značajnijih sportskih događaja u Brčko distriktu BiH i ima svoje posebne vrijednosti. Ja se nadam da će ovaj turnir i afirmacija malog fudbala biti poticaj generacijama posebno djeci osnovnih škola da se bave ovim sportom u Distriktu kako bi razvijali sebe, svoju osobnost, njegovali svoje zdravlje i bili generacije koje će biti zdrave i pozitivne, a koje su vrlo neophodne Distriktu u vremenu kojem je pred nama", kazao je Kadrić.

         Plakete Kadriću i Nišiću:

Za dosadašnji doprinos u organizaciji i održavanju Bajramskog turnira u Brčko Distriktu BiH predsjedniku Skupštine Esedu Kadriću uručena je plaketa Organizacionog odbora.

Plaketa je uručena i zastupniku Skupštine Zijadu Nišiću koji je također prisustvovao prijemu i razgovarao s članovima Organizacionog odbora.

     Nagradni fond 10 000 KM:

Senad Bešić, član Organizacionog odbora Bajramskog turnira Brčko distrikta BiH pozvao je sve sportiste i građane Distrikta da sutra, pa sve do 5. januara svojim prisustvom uveličaju ovaj sportski događaj:

"Nalazimo se na početku 15. međunarodnog malonogometnog Bajramskog turnira i sportske manifestacije koja već dugi niz godina u ovim prazničnim danima pravi, uveseljava i dopunjuje kulturne i sportske sadržaje. Pozivam sve sportiste, bez obzira na njihovo sportsko opredjeljenje, da se uključe u ovu sportsku manifestaciju koja će početi sutra 23.12. i pozivam građane koji vole sport i mali fudbal da nas isprate i daju svoj doprinos u realizaciji ove manifestacije koja će trajati do 5. januara, 2018. godine. Danas je izvlačenje, a do sada imamo prijavljenih oko 80 ekipa u svim kategorijama pjetlići, pioniri, kadeti, juniori, seniori kao i memorijalni turnir veterana vezano za Ibrahima Kevrića Mazala koji je sastavni dio turnira. Nagradni fond je oko 10. 000 KM plus pehari i medalje za najuspješnije pojedince i ekipe", kazao je Bešić.

 

Utakmice će se igrati u sali Ekonomske škole.

 

 

 

Agencije

Pin It
Print Friendly, PDF & Email