PREDNOVOGODIŠNJI ŠAHOVSKI VIKEND U BRČKOM

U organizaciji brčanskih Šahovskih klubova „Magnus“ i „Brčko“ ovog vikenda održat će se prednovogodišnje šahovske manifestacije kojima će ova dva kluba obilježiti završetak šahovskih aktivnosti u 2017.godini.

Tako će u subotu 23.12. u okviru brčanske „Škole šaha“ za polaznike ove škole, njih dvadesetak, uzrasta od 5 do 12 godina, pored šahovskog časa, biti upriličena i svečana dodjela paketića kojoj bi trebalo da prisustvuju i predstavnici Vlade Brčko distrikta. Interesovanje za ovu školu šaha je veliko, pa bi ovo trebalo da bude poziv i drugima da se barem u narednoj godini uključe u njen rad.

Za nedjelju 24.12. predviđen je Rapid turnir u šahu koji će okupiti najbolje šahiste iz Brčkog i regije, a koje će predvoditi velemajstor Dalibor Stojanović iz Bijeljine. Turnir je pozivnog karaktera i igrat će se u 9 kola po švicarskom sistemu parovanja a previđeno je i deset nagrada za najbolje plasirane igrače.

Kako ističu vodeći ljudi ova dva kluba, iza njih je uspješna šahovska godina u kojoj su ostvareni vrijedni rezultati, a posebno se ponose pokrenutim projektom „Škola šaha“ za koju će se potruditi da postane i dio šahovskog projekta Garija Kasparova koji se već realizuje u Hrvatskoj.

b.F.

Pin It
Print Friendly, PDF & Email