Salim Bašić: Poziv demobilisanim borcima, porodicama šehida, ratnim vojnim invalidima na konferenciju za medije

Nosilac najvišeg ratnog priznanja Armije Republike Bosne i Hercegovine  “Zlatni ljiljan” Salim Bašić  održat će konferenciju za novinare  u srijedu (3. januar) sa početkom u 12 sati, u zgradi Skupštine Brčko Distrikta BiH, a u povodu njegovih saznanja o netransparentnom i nezakonitom trošenju novčanih sredstava u boračkim  udruženjima Distrikta.

Bašić je u tekstu objavljenom u subotu, 30. decembra, napisao da “dvadeset godina jedna kriminalna grupa dijeli sredstva na netransparentan način u boračkim udruženjima u Brčkom”.

Navodi da “sredstva dodjeljuju ‘preko kreveta i tala’ pojedinim ženama šehida”, te da “pojedinci koji predstavljaju boračko-invalidske organizacije redovno svake godine za sebe uzimaju donacije”.

On je zaključio da “na ovaj način su obeščastili i ponizili sve šehide, njihove žene i djecu, demobilisane borce i invalide”, te da je došlo vrijeme da se to javno kaže.
Naglasio je da u cijeli slučaj treba “ući” SIPA [Državna agencija za istrage i zaštitu] da ovo istraži, jer je kriminal evidentan.

  Bašić je uputio poziv svim demobilisanim borcima, porodicama šehida, ratnim vojnim invalidima, te ostalima koji imaju saznanja i dokumentaciju o zloupotrebi i nezakonitom trošenju novčanih sredstava u boračkim udruženjima.

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email