REAKCIJA NA "AKCIJU“ NADLEŽNIH ORGANA U BRČKOM - "PROGLEDALI“ BRČANSKI PUTEVI : (Hajde da se nađemo) NA POLA PUTA...

(Hajde da se nađemo) NA POLA PUTA...

Da ,to je refren nekog laganog šlagera i podrazumijeva ,valjda, nekakav kompromis koji postižu dvije različite strane "u sporu“. Život je inače pun kompromisa i ispravljanja grešaka. Ljudski je griješiti, ljudski je kritikovati i prihvatati kritiku i, kada iz kritike nešto naučimo, nastojeći da budemo bolji, možemo biti zadovoljni.

Kritika i zapažanje o brčanskim ivičnjacima i barijerama za ljude sa invaliditetom izgleda da je ,,donekle“ urodila plodom i stigla, makar i djelimično , do nadležnih organa. Prije nekoliko dana radnici su , ko zna po koji put , ispravljali građevinske greške u našem gradu, a koje su postale nešto kao hronična bolest. Kod Kantardžića česme u Kolobari pravili su nove ,,nagibne " staze da bi ljudi mogli lakše da sa kolovozne trake pristupe vodi. Opet su "ujednačavali“ teren koji ranije, očito, nisu dobro "matematički“ procijenili. I ne bi to, osim radosti što se greška ispravlja po onoj narodnoj –bolje ikad nego nikad- izazvalo ovu reakciju da radnici nisu stali "NA POLA PUTA“.
Nagibne staze su napravljene da se s trotoara može pristupiti česmi , a kako se sa kolovoza popeti na trotoar, e to je pitanje za razmišljanje.Neko će možda pomisliti da "cjepidlačimo“ i da "Bože moj“ , zar su svi ti detalji važni ; ne smijemo zaboraviti riječi djevojčice u kolicima koja kaže da jedan stepenik za nas "normalne“ nije ništa, a za nju je nepremostiva prepreka.
U svakom slučaju , i ovo je nešto.NADZORNI ORGAN ili ko zna ko, ko je zadužen za "građevinske" radove u Brčkom,ipak je imao sluha i ispravio grešku- makar i do POLA PUTA.

S.F.

Pin It