Seade Šadiću bolje da nisi ništa pokušao kad nemaš hrabrosti da ideš do kraja

U povodu nedavnog upita  glavnog koordinatora u Vladi Disrikta Seada Šadića  gradonačelniku Miliću ko je  odobrio zaposlenicima u javnoj upravi da 10.01. o.g.  od 11,30 do 14 sati prisustvuju obilježavanju Dana Republike Srpske u Brčkom i reagovanja portala eBrčko tim povodom dobili smo komentar našeg čitaoca F.B. koje prenosimo u cijelosti.

Da bošnjački narod u Brčkom nema svoje zaštitnike u vlasti to je već odavno poznato, a to posebno do izražaja dolazi od 2012. godine.

Nema potrebe da podsjećamo kako je „prvi u Bošnjaka“ Esed Kadrić (SDA) koji je u izbornom ciklusu 2012.-2016.godina bio na poziciji dogradonačelnika Distrikta potpisao nalog za putovanje Anti Domiću, tadašnjem gradonačelniku, kako bi u Zagrebu dočekao ratnog zločinca Darija Kordića. Kordića koji je robijao zbog ratnih zločina nad Bošnjacima u Ahmićima.

Kadrić je pravio i još uvijek pravi greške na račun cjelokupne populacije Bošnjaka u Brčkom, no za sada prolazi bez „narodne“ kazne.

Međutim ono što je sada aktuleno jeste Glavni koordinator u Vladi Brčko distrikta Bosne i Hercegovine koji se odaziva na ime Sead Šadić, mladi čovjek bez iskustva, kako životnog, tako i političkog, ali vlasnik više članskih kartica različitih političkih partija.

Eh, ta persona je, tobože, pokušala da spriječi izlazak uposlenika u Vladi BD BiH 10. januara na obilježavanje neustavnog praznika manjeg BH. entiteta koji se redovno održava u bosanskohercegovačkom Distriktu Brčko.

I taman kada je mislio da će učiniti „revoluciju“ i kada je mislio da će nadrasti svog stranačkog šefa i aktuelnog predsjednika skupštine Eseda Kadrića, Srbi su mu „opalili zaušku“, onako vaspitnu, na koju jadan nije imao pameti da odogovri.

Naime, pojedini mediji u Brčkom su objavili da su Srbi u vlasti Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, nakon anemičnog pokušaja, još anemičnijeg Šadića, kazali da će izaći svaki onaj uposlenik Vlade koji osjeća svojom RS jer i Bošnjaci izlaze  na molitvu u džamiju i zbog toga nemaju nikakvih problema!!!!!!!

Šadić na to nije odgovorio, a nije bilo teško odgovoriti. Umjesto ćeranja, Šadić je po običaju podvio rep i kao „prvi Bošnjak“ u izvršnoj vlasti BD BiH ponizio sve Bošnjake u Brčkom.

Šadiću bolje da nisi ništa ni pokušavao kada nemaš ideju, nemaš hrabrosti, kada ne poštuješ Bošnjake, kada zaboravljaš šehide. Šadiću bolje da nisi......

 

Brčko, 12.01.2020.g.    

                                                                                      

F. A.

 

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email