U BRČKOM ZABILJEŽEN PRVI SLUČAJ SMRTONOSNOG VIRUSA !!!

Uporedo sa korona virusom koji je zahvatio skoro čitavu planetu i koji je već odnio nekoliko hiljada žrtava, na prostoru Bosne i Hercegovine se pojavio novi tzv „Dodo“ virus.

Prvi simptomi koji se pojavljuju kod zaraženih su gubljenje osjećaja za realnost, blaga demencija, strah i osjećaj ugroženosti  (gubljenje poljoprivrednog zemljišta, otimanje crkve od vjernika, gubitak ovlasti i samovlasti i sl.)

Prvi pacijent kod kojeg su primijećeni simptomi ove opake bolesti je osoba inicijala S.M. iz Brčkog a kako nezvanično saznajemo, u pitanju je visokopozicionirani zaposlenik u izvršnoj vlasti. Prvi simptomi su se počeli javljati jučer kada je zaraženi S.M. morao napustiti kolegij na kojem je prisustvovao uslijed pojave osjećaja ugroženosti, straha od zastava i nastupajućih praznika, prizivanja inspektora, policije i ko zna još čega. Sumnja se da je ovo lice zaraženo direktno od ranije identifikovanog  tzv“ nultnog pacijenta“ inicijala M.D. iz Banjaluke sa kojim je posljednjih dana  bio u čestim kontaktima.

S obzirom da se radi o „politički“ smrtonosnom virusu, pacijentu se preporučuje izbjegavanje  kontakta sa zaraženim, posjet zaraženim područjem i redovno uzimanje terapije u vidu poznavanja i poštivanja  zakona i normi zemlje u kojoj je rođen i grada u kojem živi, uz intenzivno druženje sa ljudima koji imaju imunitet na „Dodo“ virus.

Naučnici smatraju da je u pitanju mutacija „Slobo“ virusa ( naziv dobio po naučniku koji ga je stvorio ) koji je nastao krajem osamdesetih prošlog vijeka te zahvatio cjelokupan teritorij bivše Jugoslavije. Tada odnio nekoliko desetina hiljada života, raselio milione stanovnika na sve strane svijeta, a njegove posljedice se osjećaju sve do danas, i gotovo da je po simptomima identičan svom nasljedniku.

 

Sugrađanin E.R.

Pin It
Print Friendly, PDF & Email